How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss The Psychology Of Diet Preparation

You are searching about How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss, today we will share with you article about How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss is useful to you.

The Psychology Of Diet Preparation

Kami memutuskan untuk menurunkan berat badan kerana beberapa sebab: kami tidak suka penampilan kami, pakaian kami tidak sesuai, kesihatan kami dalam bahaya, orang penting kami merayau, pekerjaan kami berisiko, atau anak-anak kami berasa malu. Kita cenderung untuk memikirkan penurunan berat badan sebagai sesuatu yang hanya melibatkan badan kita; pasti tiada siapa yang pernah membuat keputusan untuk menurunkan berat badan kerana otak yang gemuk atau fikiran yang kembung.

Namun “kami membuat keputusan” adalah fungsi mental. Bila dan mengapa kita membuat keputusan sedemikian bergantung pada fikiran kita, bukan badan kita. Kita mungkin membuat keputusan apabila berat badan kita lima paun lebih berat daripada yang kita mahukan, atau selepas melepasi markah dua ratus paun dan memasuki obesiti perubatan sebenar. Saiz sebenar badan tidak mencetuskan keputusan untuk menurunkan berat badan, pilihan sedemikian dibuat di dalam otak.

Memandangkan permulaan (dan penerusan) program diet adalah proses mental, nampaknya berbaloi untuk meneroka faktor yang mungkin mencetuskan keputusan sedemikian.

1. Imej Diri.

Setiap daripada kita mempunyai dua imej: wajah yang kita hadapkan ke dunia dan idea dalaman kita tentang cara kita muncul. Walaupun kita berpakaian dan merias diri dalam usaha untuk dilihat menarik oleh orang lain, kita jauh kurang dipengaruhi oleh orang lain berbanding kepuasan, atau ketidakpuasan hati, terhadap diri kita sendiri.

Terokai konsep ini dengan memerhati diri anda dan orang lain sepanjang minggu hadapan. Anda akan perasan bahawa anda sering menerima pujian pada pakaian yang anda pakai itu, bagi anda, tidak berasa “agak betul.” Pakai pakaian kegemaran yang sesuai dengan sempurna, yang anda rasa kelihatan luar biasa, dan itu membuatkan anda berasa sangat gagah – dan tiada siapa yang perasan! Fenomena yang sama berlaku dengan gaya rambut. Pada suatu pagi, tergesa-gesa untuk mendapatkan masa, anda tidak boleh membuat rambut anda melakukan apa-apa jadi anda dengan marah menariknya kembali dengan klip dan berharap tiada sesiapa yang penting melihat anda kelihatan begitu mengerikan. Voila! Tiga orang mengulas bahawa mereka menyukai apa yang anda lakukan dengan rambut anda.

Terdapat putus hubungan yang sama apabila ia berkaitan dengan berat badan kita. Jika kita kelihatan baik di mata fikiran kita, kita tidak berasa gemuk, walaupun rakan dan rakan sekerja berbisik tentang kenaikan berat badan kita yang stabil. Walau bagaimanapun, jika kita melihat diri kita berlebihan berat badan, tidak ada jaminan daripada orang di sekeliling kita yang akan membuatkan kita berasa kurang gemuk. Dibawa secara melampau, gambaran mental saiz badan kita ini boleh membawa kepada gangguan makan anorexia nervosa di mana individu kurus yang menyakitkan terus menyekat pengambilan kalori mereka secara berbahaya kerana mereka secara konsisten melihat diri mereka terlalu berat.

Kami memutuskan untuk menjalani diet, oleh itu, sebagai tindak balas kepada imej diri dalaman kami. Beberapa faedah yang kami bayangkan bersama dengan menjadi langsing dan cergas mengambil kira yang lain: Saya akan menjadi lebih menarik kepada lawan jenis; Saya akan diperhatikan di tempat kerja apabila tiba masanya untuk kenaikan pangkat; keluarga dan rakan saya akan cemburu dan perlu menilai semula saya sebagai orang yang lebih kuat daripada yang mereka sangka. Tetapi ganjaran sebenar untuk mendapatkan bentuk badan adalah apa yang ia lakukan untuk kita secara peribadi. Keinginan untuk berasa hebat tentang diri kitalah yang membawa kita melalui kesakitan dan monotoni diet dan senaman. Ia adalah visi masa depan diri kita dalam fikiran kita yang mendorong kita ke arah matlamat kita. Kehilangan penglihatan itu, atau menyimpulkan bahawa kita tidak akan berasa lebih baik tentang diri kita sendiri, adalah sebab kita berputus asa dan kembali kepada keselesaan relatif untuk menyelesaikan hanya “okay”.

2. Penguasaan badan lawan minda.

Kita semua melancarkan pertempuran dalaman sepanjang hayat antara badan dan minda kita. Masing-masing dominan pada peringkat pembangunan yang berbeza. Sebagai bayi, kita adalah lebih daripada koleksi sensasi. Kita meneroka dunia baharu yang menarik di sekeliling kita dengan menyentuh segala-galanya yang boleh dicapai, merasai segala yang boleh kita masukkan ke dalam mulut kita, memerhati pergerakan segala-galanya di sekeliling kita dan mendengar semua bunyi yang kita dengar sehingga akhirnya kita belajar untuk menirunya.

Apabila kita melangkah ke tahun-tahun awal persekolahan, kita mula menumpukan perhatian pada fikiran kita. Kami lahap memakan sejumlah besar maklumat. Kita belajar membaca dan dunia kita meluaskan sempadannya sebanyak seribu peratus. Kami belajar menggunakan Internet dan alam semesta tanpa had berada di hujung jari kami.

Kemudian kita beralih ke akil baligh dan, dalam sekelip mata, penampilan kita menjadi faktor yang mendominasi dalam kehidupan seharian kita. Kami mengharungi perangkap dan keseronokan zaman remaja di mana populariti dan bersikap keren adalah lebih penting daripada pembelajaran atau pembangunan mental semata-mata. Kita menghabiskan banyak masa untuk badan kita. Kami mencuba pakaian baharu, gaya rambut baharu dan solek baharu. Kami mempunyai bahagian badan yang ditindik dan mengalami kesakitan tatu kerana ia akan menyerlahkan kami. Kami merapikan, dan merapikan, dan memaksa diri kami mengikut gaya yang dinilai oleh rakan sebaya kami sebagai “dalam.”

Apabila kita matang, kita berusaha untuk mengimbangi diri mental dan fizikal kita. Walaupun badan kita berkuasa dalam persekitaran yang menarik-a-mate, kita perlu menggunakan minda kita untuk memajukan kerjaya kita dan untuk membangunkan hubungan mendalam yang bergerak jauh melangkaui tarikan fizikal semata-mata.

Apabila kita tenang, dan mula membina kehidupan yang baik yang kita inginkan, usaha dan tenaga kita beralih kepada perkara-perkara di luar diri kita: anak-anak, orang penting, kawan, keluarga, dan pekerjaan. Kami mempunyai begitu banyak perkara yang berlaku di sekeliling kita dan banyak perkara yang perlu dilakukan sehingga kita kehilangan sentuhan dengan kedua-dua badan dan minda kita. Kita tergelincir ke zon selesa kita sendiri di mana begitu banyak keperluan kita dipenuhi oleh makanan. Ia meredakan keresahan kita, melegakan kekecewaan kita yang kerap, dan membuat serangan berkala blues dapat ditanggung. Ia menyuburkan interaksi sosial kita. Ia menjadi roda yang penting dalam cara kita menunjukkan kasih sayang kepada orang yang kita sayangi. Kami terus melihat diri kami seperti dahulu dan mengabaikan pegangan cinta dan poket lemak yang melekat pada bahagian badan kami yang kami abaikan. Badan kita, dan imej dalaman badan kita, menjadi semakin sumbang.

3. Rasa keupayaan diri kita.

Efikasi kendiri adalah istilah yang digunakan dalam psikologi untuk menggambarkan kepercayaan individu bahawa apa-apa tindakan yang mereka lakukan akan mempunyai kesan ke atas hasilnya. Ia bukan keyakinan diri, atau kepercayaan bahawa seseorang itu cekap untuk melakukan sesuatu, walaupun ia mungkin melibatkan kedua-duanya. Ia mencerminkan jangkaan dalaman kita bahawa apa yang kita lakukan akan memberi kesan kepada hasil yang kita inginkan.

Jika saya kurang kepercayaan ini, maka saya takut apa sahaja yang saya lakukan tidak akan mencapai matlamat yang saya inginkan. Bersempadan dengan ketidakberdayaan, ia membawa kepada pemikiran yang merugikan diri sendiri:

“Tidak kira betapa berhati-hati saya berdiet, saya tidak menurunkan berat badan. . .” “Saya boleh bersenam setiap hari tetapi saya tidak akan pernah menghilangkan peha guruh ini . . .” “Saya cuba makan makanan yang lebih sihat tetapi pinggul saya terus merebak. . .” “Tidak kira apa teknik yang saya cuba, tiada apa yang akan menghalang kedutan itu …”

Jika saya mempunyai rasa efikasi kendiri yang kuat, sistem kepercayaan dan corak pemikiran saya akan berbunyi seperti:

“Apa yang saya perlu lakukan ialah bermotivasi dan saya boleh mengubah bentuk badan saya dalam beberapa minggu. . .” “Saya hanya perlu memilih tarikh untuk memulakan diet saya dan saya akan dalam perjalanan. . .” “Saya mungkin telah mengabaikan diri saya untuk seketika tetapi kerja keras akan membawa saya kembali ….”

Sama ada kita memulakan diet atau tidak, membuat keputusan untuk mendapatkan bentuk badan, atau mula menjaga diri kita dengan lebih baik, akhirnya, keputusan peribadi yang mungkin, atau mungkin tidak, dibuat seperti yang telah kita rancangkan. Perbezaannya terletak pada jangkaan kejayaan dan sentiasa lebih mudah untuk memulakan perjalanan yang kita jangka akan berjaya daripada mengheret diri kita ke arah matlamat di mana kegagalan adalah hasil yang paling mungkin.

Bagaimanakah kita boleh menggabungkan konsep ini untuk bekerja untuk kita dalam keinginan kita untuk menjadi langsing, cergas dan menarik?

Kita mulakan dengan memeriksa imej diri kita dan bagaimana kita kelihatan kepada orang lain. Hanya bertanya kepada orang lain “Adakah anda fikir saya menjadi terlalu berat?” tidak berfungsi melainkan anda mempunyai rakan yang jujur ​​dengan kejam atau anda bertanya kepada seseorang yang tidak menyukai anda. Kebanyakan daripada kita dilatih secara budaya untuk melepaskan perasaan orang lain jadi jawapan kepada soalan sedemikian lebih cenderung untuk menjadi sopan daripada benar.

Menumpukan pada perkara khusus boleh menghasilkan maklum balas yang lebih baik. Beritahu semua orang bahawa anda sedang melengkapkan tinjauan untuk kelas yang anda ambil. Edarkan soal selidik ringkas satu halaman yang memerlukan setiap rakan atau rakan sekerja menyenaraikan tiga kata sifat untuk menerangkan aspek penampilan fizikal anda yang berbeza. Lengkapkan salah satu helaian sendiri. Pastikan bahawa jawapan adalah tanpa nama dengan meminta supaya tiada nama digunakan dan meminta orang lain mengumpulkan helaian yang telah lengkap.

Sebaik sahaja anda mendapat respons kembali, bandingkannya dengan jawapan anda sendiri dan lihat di mana huraian itu menyimpang. Anda mungkin mendapati diri anda menjadi sedikit defensif: “Pinggul saya tidak begitu besar… pakaian saya juga membuatkan saya kelihatan langsing.” Ini bukan latihan untuk membuat anda berasa buruk tentang diri anda atau untuk anda berasa gembira dengan ucapan pujian yang tidak dijangka yang anda terima. Ia adalah usaha yang teratur untuk membantu anda mengenal pasti di mana imej diri anda dan imej anda di dunia bergerak berasingan. Bidang perbezaan tersebut adalah tempat untuk bermula dalam usaha untuk menjadikan kedua-dua imej itu bertindih.

Sebaik sahaja kawasan di mana kerja diperlukan telah dikenal pasti, sudah tiba masanya untuk meminta kekuatan minda indah kita yang tidak terukur untuk mula mengenakan struktur dan organisasi yang kita perlukan untuk melaksanakan perubahan yang diingini. Fikiran kita hanya boleh membawa kita ke mana kita mahu pergi jika ia disokong oleh kepercayaan terhadap keupayaan kita untuk membawa kesimpulan yang berjaya. Sekarang adalah masa untuk menolak sebarang jangkaan kegagalan. Mungkin terdapat banyak percubaan diet dan kecergasan yang tidak berjaya pada masa lalu. Tinggalkan mereka di masa lalu. Kami tidak entah bagaimana ditakdirkan untuk meneruskan tingkah laku yang tidak produktif selama-lamanya. Kita memiliki permata evolusi, minda manusia, yang mampu melakukan apa sahaja. Jika kita menetapkan fikiran kita untuk apa-apa tugas, ia akan mencapainya, jika keraguan dan keraguan kita tidak menghalangnya.

Kami membina jangkaan positif kami dengan meneroka kenangan kami untuk mengumpulkan senarai panjang kejayaan terdahulu. Mungkin terdapat penanda aras utama seperti membawa promosi yang kami inginkan, mengatur acara yang hebat atau bekerja sendiri ke dalam hubungan yang sangat memuaskan. Walau bagaimanapun, kejayaan peribadi kecil dikira paling banyak tetapi biasanya cepat dilupakan atau didiskaunkan sebagai tidak penting.

Belajar bersungguh-sungguh dan memperoleh gred yang baik dalam kelas yang sukar jelas menunjukkan keupayaan anda untuk menghasilkan keputusan yang anda inginkan. Pergi untuk kuantiti: hari anda tersenyum kepada seseorang di seberang bilik berasap dan berakhir dengan hubungan yang singkat tetapi indah; laporan yang anda bawa masuk tepat pada masanya yang tidak dijangkakan oleh sesiapa pun; pada malam anda menguasai permainan luncur ais. Teruskan: buat pasukan gerudi, menembak bakul yang dicuri, membuat pakaian prom anda sendiri, mewarnakan rambut anda dengan warna yang indah di bilik mandi anda sendiri, menangkap bola terbang, memikirkan perisian baharu pada komputer anda, membakar CD pertama anda. Senarai itu boleh menjadi tidak berkesudahan dan akan menjadi, sambil anda terus mengingati coretan masa lalu yang telah lama anda kuburkan di bawah perkara yang lebih penting.

Simpan senarai ini dekat dan baca dengan kerap. Ia adalah skuad efikasi diri peribadi anda.

Anda kini tahu bidang yang akan anda usahakan dan sedang membangunkan kepercayaan terhadap keberkesanan usaha anda sendiri. Kini anda perlu mengenal pasti ganjaran dalaman yang akan dibawa oleh penurunan berat badan yang berjaya. Perasaan baik tentang diri anda, seronok memijak penimbang dan dengan mudah menyelak pakaian anda adalah permulaan yang mudah. Berjalan ke kolam renang dalam sut ringkas secara tidak sedar adalah pengukuhan untuk diimpikan. Membuat pembentangan jualan dengan keyakinan bahawa anda kelihatan terbaik adalah imej untuk dinikmati semasa anda tertidur. Melihat seseorang yang anda sayangi memerhati anda dengan penuh kagum, atau melihat rakan sekerja anda yang berdaya saing cemburu, menggariskan keazaman anda dan membuatkan anda terus melalui ketidakselesaan berdiet dan tuntutan rutin senaman yang membosankan.

Anda tahu ke mana anda pergi, anda tahu apa yang akan dilakukan, dan anda tahu anda akan berjaya. Fikiran anda sudah bersedia sepenuhnya, hanya menunggu hari keputusan anda. Anda akan membuat keputusan itu pada bila-bila masa anda memilih kerana anda kini berada dalam kawalan.

Video about How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss

You can see more content about How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss on our youtube channel: Click Here

Question about How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss

If you have any questions about How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss was compiled by me and my team from many sources. If you find the article How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3169
Views: 53078309

Search keywords How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss

How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss
way How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss
tutorial How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss
How Long Does It Take Others To Notice Weight Loss free
#Psychology #Diet #Preparation

Source: https://ezinearticles.com/?The-Psychology-Of-Diet-Preparation&id=110729

Related Posts

default-image-feature

What To Eat To Help Baby Gain Weight During Pregnancy How to Have a Healthy Baby

You are searching about What To Eat To Help Baby Gain Weight During Pregnancy, today we will share with you article about What To Eat To Help…

default-image-feature

Loss Of Range In Motion In Thub After Weight Lifting Physiotherapy Rehabilitation of Colles’ Fractures

You are searching about Loss Of Range In Motion In Thub After Weight Lifting, today we will share with you article about Loss Of Range In Motion…

default-image-feature

How Long After Weight Loss Surgery Can You Get Pregnant Breast Lift – It’s Time Men Take Notice of You

You are searching about How Long After Weight Loss Surgery Can You Get Pregnant, today we will share with you article about How Long After Weight Loss…

default-image-feature

Loss Of Appetite Unexplained Weight Loss Stomach Pain Nausea Vomiting 7 Diseases That May Cause Sudden Loss of Appetite

You are searching about Loss Of Appetite Unexplained Weight Loss Stomach Pain Nausea Vomiting, today we will share with you article about Loss Of Appetite Unexplained Weight…

default-image-feature

How Long After Weight Loss Surgery Can You Drink Alcohol Understanding the Bariatric Surgery Diet

You are searching about How Long After Weight Loss Surgery Can You Drink Alcohol, today we will share with you article about How Long After Weight Loss…

default-image-feature

What To Eat To Gain Weight When You Have Cancer 10 Health Benefits of Apple Fruit

You are searching about What To Eat To Gain Weight When You Have Cancer, today we will share with you article about What To Eat To Gain…